Eğitim; bireylerin yaşamlarını sürdürebilmeleri ve toplumda yer edinebilmesi için edinilen bilgi, beceri, anlayış değişikliklerine denir. En önemlisi ise eğitim, kişinin mesleğini ve toplumdaki statüsünü, aile ilişkilerini belirleyici faktördür.
Eğitim, bebeklik döneminde yürüme eğitimi, tuvalet eğitimi, konuşma eğitimi ve yaşamsal fonksiyonları yerine getirme açısından eğitimler ile başlayan ve okul dönemine kadar ailede devam eden bir sistem oluşturmaktadır.
Doğduğumuz andan itibaren artık bu süreçlere girmiş sayılırız. Eskiden okul öncesi eğitim zorunlu değildi. Çocuklar sadece aileden gelen eğitim ile okula başlardı. Artık hepimizin de bildiği üzere anaokulu zorunlu hale geldi. Çocuklar küçük yaşta eğitim görmeye başladı.
Bu çocukların daha erken kendini ifade edebilme ve geliştirmelerine imkan sağladı diye düşünüyorum. Ev ortamında büyüyen ve ne yazık ki sosyalleşemeyen çocuklar okula başladıklarında daha pasif oluyorlar. Anaokulları burada devreye girerek çocukların üzerinden okul öncesi tedirginliği almış oluyor. Bu sayede 1. sınıfa başladıklarında alt yapıları sağlam başlıyorlar.
Bazı anaokullarında verilen yabancı dil eğitimi sizce de çok yararlı değil mi? 3-6 yaş arası çocuklar çoğu kelimeye ve renge hakim oluyorlar. Ne kadar küçük yaşta öğrenirler ise o kadar iyidir. Çünkü küçükken öğrenilen şeylerin hafızada daha kalıcı olduğu söyleniyor. Ne demişler; ağaç yaş iken eğilir.