Genellikle İnşaat sonrası yığın kimisi için çöplükten ibaret olsa da kimisi için de ekmek kapısıdır. Yıkım sonrası çıkan demir çelik temel döküntüleri hurda toplayıp geçimini sağlayan insanlar için büyük bir geçim kaynağıdır. Çevre düzenlemelerinde yayımlanan bir yazıya göre Hurda ve hurdacılık sektörü, geri kazanım sektörü ile bir arada düşünülmelidir. Hurda olarak alınan atıl durumdaki her şey geri kazanım yoluyla yeniden üretime veya kullanmaya uygun hale getirip tüketiciye sunulmaktadır. Hurdacılık, geri kazanım sisteminin ilk basamağıdır.
Aynı zamanda geri dönüşüm için gerekli olan bu toplama işlemi zorlu bir süreçtir. Bu işin erbabı olmuş hurdacılar tarafından alanın gözlemi yapılır ve iş bitirilir. Evlerimizde otururken de bu Hurdacıların sesini duymak mümkün Hurdacııııııııı!!! Nidaları ile mahalleleri inleten bu insanlar kendilerince farklı bir sektöre hizmet vermektedirler.
Evinizdeki atıl durumda olan eşyaları çok cüzi miktarlarda satın alır kendi işlerine yarayacak parçaları ayıklar ve geri dönüşüme satarlar örneğin bazalarda ki ahşap mobilya ve deri kısım onları ilgilendirmez önemli olan çelik iskeletin kaç kg geldiğidir size de fiyat verirken bunu hesaba katarlar.
Bu nedenle elinizdeki eşyaları değerine veya 2.el satışa sunmak istiyorsanız değerinin altında vermekten de kaçınıyorsanız hurdacılardan fiyat teklifi almamanızı tavsiye ederim.